aperitius, Christmas, starters
Feu un comentari

La nostra taula de Nadal / Our Christmas table (III)

Nadal16

Una alternativa original, gustosa y saludable als patés d’origen animal són els patés que vam cuinar el dia de Nadal: un d’inspiració basca i dos vegetals.

Paté de llenties corall

Ingredients

  • 2 gots de llenties corall
  • 1 cs de pinyons
  • 2 cs d’ametlles crues sense pell
  • 1 dent d’all petita
  • Espècies al gust: canyella, nou moscada, pebre negre, cúrcuma, etc.
  • Oli d’oliva verge extra
  • Julivert o cilantre fresc

Elaboració

  1. Posar oli en una cassola i saltejar les llenties, previament rentades.
  2. Afegir aigua fins a cobrir les llenties.
  3. Afegir sal i coure durant 20 minuts aproximadament.(Depèn molt del tipus de llentia, cou-les fins que estiguin cuites)
  4. Retirar del foc i escórrer les llenties.
  5. Triturar les llenties juntament amb els altres ingredients i una mica d’oli. Si es vol obtenir una textura més densa, es pot afegir una torrada de pa.
  6. Deixar refredar abans de servir.

Pâté de surimi

Fa molts anys vam començar a fer un paté de Chatka seguint una recepta de la gastronomia vasca, però mica en mica i de manera inconsicent n’hem anat variant la recepta.

Nadal5

Ingredients

  • 1 ou dur
  • 1 pebrot del piquillo
  • 6 palets de surimi
  • 6 cogombrets en vinagre
  • Maionesa, si pot ser cassolana

Elaboració

  1. En un recipient, barrejar tots els ingredients i triturar amb un robot de cuina. No cal que la barreja quedi homogenia, és millor si té una textura granulada.
  2. Untar damunt una torrada.

Paté de tomàquets confitats i avellanes

Ingredients

  • 60 g d’avellanes
  • 150 g de tomàquets confitats
  • 1 cs de tàperes
  • 1 cs de vinagre balsàmic
  • 80 ml. d’oli d’oliva
  • 1 cs d’albahaca, seca o fresca
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. En un recipient, barrejar tots els ingredients i triturar amb un robot de cuina. Pot ser necessari afegir més oli perqué el paté quedi més cremós.
  2. Untar damunt d’una torrada.

Podeu veure la recepta original aquí.

 

An original, tasty and healthy alternative to the classic pâtés are the ones we cooked for our Christmas dinner: a basque-inspired one and two made of vegetables. 

Red lentils pâté

Ingredients

  • 2 glasses of red lentils
  • 1 cs of pine nuts
  • 2 cs of almonds
  • A clove of garlic
  • Spices to taste: cinnamon,  nutmeg, black pepper, turmeric, etc.
  • Olive oil.
  • Parsley or fresh coriander
  • Salt.

Preparation

  1. Put some oil in a pan and fry the lentils, previously washed. 
  2. Add water to cover the lentils.
  3. Add salt and let it simmer for about 20 minutes, more or less.
  4. Remove from the heat and drain the lentils. 
  5. Grind the lentils with all the other ingredients and a little bit of oil. If you want a more dense mixture, you can add a toast.
  6. Let it cool before eating.

Surimi pâté

Some years ago we started cooking a Chatka pâté, following a recipe from the basque gastronomy, but gradully and unconsciously we’ve changed it. 

Ingredients

  • 1 boiled egg
  • 1 “Piquillo” pepper
  • 6 sumiri bars
  • 6 pickles
  • Mayonnaise, homemade if it’s possible

Preparation

  1. In a bowl, mix all the ingredients and grind with a food processor. The mixture doesn’t need to be uniform, it’s better if it has a grainy texture. 
  2. Spread the pâté on a toast.

Candied tomato and hazelnut pâté 

Ingredients

  • 60 g of hazelnuts
  • 150 g of candied tomatoes
  • 1 cs of capers
  • 1 cs of balsamic vinegar
  • 80 ml of olive oil
  • 1 cs of fresh or dried basil
  • Salt and pepper

Preparation 

  1. In a bowl, mix all the ingredients and grind with a food processor. It could be necessari to add more oil to get a more creamy pâté. 
  2. Spread the pâté on a toast. 

You can find the original recipe here

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s