Christmas, starters
Feu un comentari

La nostra taula de Nadal / Our Christmas table (II)

Nadal11

Les tartaletes són un indispensable del dinar de Nadal perquè són fàcils de menjar i sempre conviden a ser creatiu amb el farcit. Hi ha receptes que repetim cada any i d’altres que anem incorporant per variar una mica el menú. Aquestes són les tartaletes calentes del 2015.

Tartaletes de xampinyons amb mel i formatge Gorgonzola

Ingredients

  • 1/2 ceba tendra
  • 100 g de xampinyons
  • Mantega per sofregir
  • Formatge Gorgonzola
  • Mel
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. Tallar la ceba ben petita i els xampinyons a daus.
  2. Sofregir la ceba amb mantega durant uns 15-20 minuts, fins que quedi ben tova. Si veieu que s’eixuga molt, podeu afegir un rajolí d’aigua.
  3. Afegir els xampinyons i condimentar amb la sal i el pebre. Deixar sofregir fins que estiguin daurats.
  4. Farcir les tartaletes amb els xampinyons.
  5. Afegir la mel i el formatge Gorgonzola, al gust, per damunt de les tartaletes.
  6. Enforneu fins que el formatge estigui fos.

Podeu trobar la recepta original aquí.

Tartaletes de ceba carmelitzada i formatge de cabra

Sempre hem cuinat aquest entrant amb una base de pasta fullada, però aquest any hem decidit utilitzar tartaletes. El resultats ha estat més lleuger i més sabrós, un bon canvi!

Ingredients

  • Ceba carmelitzada
  • Formatge de Rulo de cabra
  • Tartaletes

Per la ceba carmelitzada

  • 1 ceba
  • 1 cs de mantega
  • 1 cs de sucre morè
  • 2 cs de vinagre balsàmic
  • Sal i pebre

Elaboració

  1. Primer cal començar amb la ceba carmelitzada. Tallar en rodanxes i separar els aros amb els dits.
  2. Desfer la mantega en una paella.
  3. Afegir la ceba i el sucre i remenar bé. Cuinar a foc lent durant uns 30 minuts, fins que la ceba quedi ben tendre, remenant ocasionalment.
  4. Afegir el vinagre balsàmic i deixar a foc lent uns 20 minuts més, fins que el vinagre s’hagi reduït del tot.
  5. Afegir la sal i el pebre i reservar.
  6. Farcir les tartaletes quan la ceba estigui freda per no estovar-les.
  7. Afegir una mica de formatges de rulo de cabra a sobre, al gust.
  8. Enforneu fins que el formatge es dauri.

Podeu trobar la recepta original aquí.

Tartaletes de botifarró i poma carmelitzada

Ingredients

  • Poma carmelitzada
  • Borifarró
  • Tartaletes

Per la poma carmelitzada

  • 1 poma tallada a daus
  • 1 cs mantegra
  • 1 cs sucre morè
  • Un polsim canyella

Elaboració

  1. Primer cal començar per la poma carmelitzada. Tallar a daus.
  2. Desfer la mantega en una paella.
  3. Afegir la poma i el sucre i remenar bé per barrejar tots els ingredients. Cuinar a foc lent fins que la poma estigui tova, però sense que arribi a desfer-se.
  4. Donar un toc de canyella i reservar.
  5. Tallar el botifarró a daus i cuinar fins que estigui cuit.
  6. Per farcir les tartaletes, col·locar primer el botifarró i després la poma carmelitzada.
  7. Enfornar per donar temperatura.

 

Little tarts are essential in our Christmas lunch because they are easy to eat and always motivate us to be creative with their fillings. There are some recipes that we cook year over year and other that we add to make the menú a little bit different every 25th December. Those are our warm little tarts for this year.

Little tarts with mushrooms, honey and Gorgonzola cheese

Ingredients

  • 1/2 spring onion
  • 100 g of mushrooms
  • Butter to fry
  • Gorgonzola cheese
  • Honey
  • Salt and black pepper

Preparation

  1. Cut small spring onion and dice the mushrooms.
  2. Fry the spring onion in a pan with the butter for 15-20 minuts, until it gets soft. If the spring onion is getting dry, you can add some water to help the process.
  3. Add the mushrooms and seasoned with salt and pepper. Let the mix fry until it gets golden.
  4. Fill the little tarts with the mix.
  5. Add some honey and Gorgonzola cheese on the top, to taste.
  6. Bake the little tarts until the cheese melts.

 You can find the original recipe here

Little tarts with caramelized onions and goat cheese

Ingredients

  • Caramelized onions
  • Goat cheese
  • Little tarts

To caramelize the onions

  • 1 onion
  • 1 tablespoon of butter
  • 1 tablespoon of brown sugar 
  • 2 tablespoon of balsamic vinegar
  • Salt and pepper

Preparation

  1. Start caramelizing the onions. Cut the onions into slices and separate their rings with your hands.
  2. Melt the butter in a pan. 
  3. Add the onions and the sugar and stir it. Simmer it for about 30 minuts, until the onions get tender, stirring ocasionally.
  4. Adde the balsamic vinegar and let it simmer 20 minuts, until the vinegar gets completely reduced. 
  5. Add salt and pepper and let it cool.
  6. Fill the little tarts when the onions have cooled down not to soft the tarts. 
  7. Add a bit of goat cheese on the top, to taste.
  8. Baked until the cheese gets golden.

You can find the original recipe here

Little tarts with catalan black pudding and caramelized apple

Ingredients

  • Caramelized apple
  • Catalan black pudding
  • Little tarts

To caramelize the apple

  • 1 diced apple
  • 1 tablespoon of butter
  • 1 tablespoon of brown sugar
  • A pinch of cinnamon

Preparation

  1. Start caramelizing the apple. Dice it.
  2. Melt the butter in a pan.
  3. Add the diced apple and the sugar and stir it to mix all the ingredients. 
  4. Simmer it until the apple gets tender, but it don’t have to look like a purée. 
  5. Add a pinch of cinnamon and let it cool down.
  6. To fill the little tarts, place the black pudding first and the caramelized apple on the top. 
  7. Baked just to warm up. 

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s