Christmas, starters
Feu un comentari

La nostra taula de Nadal / Our Christmas table (I)

Nadal2

Ja fa més de vint anys que celebrem el dinar de Nadal a casa. Per a aquesta ocasió ens agrada combinar la tradició amb  propostes més modernes. La part tradicional, i que no pot faltar, és el plat principal: l’escudella i la carn d’olla. En els entrants és on intentem fer coses diferents cada any, tot i que també n’hi ha d’imprescindibles, com el pintxo de botifarró de ceba i els de xistorra.

Al llarg de tres post us ensenyaré alguns dels entrants que hem fet aquest any. Si us serveix d’inspiració, perfecte!

Nadal8

Culleretes de formatge Vall del Tenes amb melmelada de vi Vïnyet  

Fa uns dies vam visitar la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès i hi vam comprar una melmelada de vi de la marca Vïnyet. L’he fet servir per fer un entrant ràpid i senzill, convinant-lo amb un formatge de cabra de Can Corder.

Ingredients

Tartaletes amb formatge fresc i melmelada de tomáquet 

Ingredients

  • Enciam, tallat en juliana
  • Formatge fresc, tipus Burgos
  • Melmelada de tomàquet de Gaudea

Nadal9

Tartaletes de mousse d’anxoves  

Ingredients

  • 2 ous durs
  • 100 g d’anxoves
  • 100 g de tonyina de llauna
  • 100 g de nata per cuinar
  • 1 cc de ketchup

Elaboració

  1. Barrejar tots els ingredients fins a tenir una barreja ben fina.
  2. Farcir una màniga pastissera i deixar reposar a la nevera, fins que estigui fred perquè tingui consistència. Si és possible, és millor fer-ho d’un dia per l’altre.
  3. Farcir les tartaletes.

Podeu trobar la recepta original aquí.

Nadal10

Tartaletes de mousse de tonyina  

Ingredients

  • 50 g de mantega o margarina
  • 150 g de beixamel
  • 160 g de tonyina de llauna

Elaboració

  1. Barrejar la beixamel i la tonyina amb un turmix.
  2. Afegir la mantega fins que quedi una barreja fina.
  3. Farcir una màniga pastissera i deixar reposar a la nevera, fins que estigui fred perquè tingui consistència. Si és possible, és millor fer-ho d’un dia per l’altre.
  4. Farcir les tartaletes.

***Per farcir les tartaletes he utilitzat una boquilla d’1M de la casa Wilton.

 

We’ve been celebrating Christmas day at home for more than 20 years. On this day, we love to mix tradition and modern ideas for our menú. The traditional side, which is a Christmas must, is the main dish: the escudella” and “carn d’olla“. We try to do something different every year with the starters, even there are some which are indispensable, like the onion black pudding pintxo or the xistorra one. 

Through tree posts I’ll show you some starters we’ve cooked this year. Hope you get some inspiration!

Little spoons with goat cheese and red wine jam

Some days ago we’ve visited the Fira del Gall celebrated in Vilafranca del Penedès, and we bought a red wine jam from the brand Vïnyet. I’ve used it to prepare a quickly and easy starter, combining it with some goat cheese form the brand Can Corder.

Ingredients

  • Vall de Tenes’ goat cheese.
  • Vínyet’s red wine jam.

Little tart with cheese and tomato jam

Ingredients

  • Lettuce, cut into strips
  • Cheese, Burgos kind
  • Tomato jam

Little tarts of tuna mousse

Ingredients

  • 50 g of butter
  • 150 g of bechamel
  • 160 g of canned tuna

Preparation

  1. Mic the bechamel and the canned tuned in a food processor.
  2. Add the butter until you get a soft mix.
  3. Fill a pastry bag and let it rest in the refrigerator, until it gets cold because it needs to get consistency. If it’s possible, it’s better to prepare it the day before.
  4. Fill the little tarts.

Little tarts of anchovy mousse

Ingredients

  • 2 boiled eggs
  • 100 g of anchovies
  • 100 g of canned tuna
  • 100g of cream
  • 1 cc of ketchup

Preparation

  1. Mix all the ingredients until you get a soft mix.
  2. Fill a pastry bag and let it rest in the refrigerator, until it gets cold because it needs to get consistency. If it’s possible, it’s better to prepare it the day before.
  3. Fill the little tarts.

***To fill the little tarts I’ve used a 1M Wilton nozzle.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s