legumes, main courses
Feu un comentari

Estofat de carbassa i col de Green Kitchen Stories / Pumpkin and cabbage stew from Green Kitchen Stories

credits 67

La tardor és l’estació de la carbassa per excel·lència, una verdura que es pot menjar en pastissos, galetes, cremes o estofats. Per això, ara que comença a fer fred i que ve de gust menjar plats calents, ens hem animat a fer un Estofat de carbassa i col.

La recepta és de Green Kitchen Stories i, tot i ser vegetariana, és apta per tots els públics. Està pensada per ser plat únic, ja que combina llegums, arròs i verdura, però també es pot prendre com a primer plat. És una bona solució pels tupperwares d’entre setmana.

credits 69

La recepta original està feta amb mongetes però nosaltres hem utilitzat llenties de Puy, ja que era el que teniem al rebost i qualsevol llegum queda bé amb la carbassa i la col. El mateix passa amb la carbassa, en podeu utilitzar qualsevol varietat.

Ingredients

  • 1 ceba gran
  • 4 grans d’all
  • 1 tbsp d’oli d’oliva per sofregir
  • 1/2 carbassa tipus violí
  • 2 branques de romaní
  • 1 llimona, la pell ratllada
  • 1/2 col
  • 2 cups de llenties de Puy
  • 2 cups d’arròs integral
  • 6 cups de brou vegetal (també pot ser de pollastre o aigua)
  • salt al gust

Elaboració

  1. A Green Kitchen Stories recomanen posar en remull els llegums i l’arròs el dia abans, i deixar-ho durant unes 8-12 hores
    . Una altra opció, per escurçar el temps de cocció del plat, es bullir-ho el mateix dia en un cassó a part i afegir-ho a l’estofat.
  2. Pelar i tallar la ceba ben petita, els alls i la carbassa en daus.Escalfar l’oli en una cassola, preferiblement de ferro colat, i afegeir-hi la ceba, els alls i el romaní. Deixar-ho sofregir i remenar de tant en tant.
  3. Afegir la carbassa i la pell de la llimona. Continuar remenant.
  4. Tallar la col en juliana, separant-ne la part més dura. Afegir a la cassola, juntament amb el brou, la sal, l’arròs i les llenties. Remenar per barrejar-ho tot.
  5. Cobrir la cassola i fer-ho bullir. Després baixar el foc i deixar-ho
    coure entre 45 i 60 minuts. Cal anar corretgint la sal i intentar que l’estofat no es quedi sense aigua.

Estarà llest quan les llenties i l’arròs estiguin cuits.

A la recepta original es proposa servir-ho amb poma finamenta tallada, julivert o una mica de yogurt.

Pumpkin and cabbage stew from Green Kitchen Stories

The recipe is from Green Kitchen Stories’ blog and, despite being vegetarian, it is suitable for all audiences. It is thought to be a main dish, because it combines legumes, rice and vegetables, but also can be taken as a starter. It’s a good solution for the weekdays’ Tupperware. The original recipe is made with beans but we used Puy lentils, because that was what we had in the pantry and any legume tastes good with pumpkin and cabbage. The same with pumpkin, you can use any variety.

Ingredients

  • 1 large onion
  • 4 garlic cloves
  • 1 tbsp olive oil to fry
  • 1/2 violin pumpkin
  • 2 branches of rosemary
  • 1 lemon, grated lemon peel
  • 1/2 cabbage
  • 2 cups of Puy lentils
  • 2 cups of rice
  • 6 cups of vegetable broth (or chicken broth or water)
  • salt to taste

Preparation

  1. The Green Kitchen Stories’ authors recommend soaking beans and rice the day before and leave it for about 8-12 hours. Another option to reduce the cooking time is to boil it in a saucepan aside the same day, and then add it to the stew.
  2. Peel and cut the onion, the garlics and dice the pumpkin.
  3. Heat the oil in a pan, preferably on made of cast iron, and add the onion, the garlic and the rosemary branches. Let it fry and stir occasionally.
  4. Add the pumpkin and the lemon peel. Continue stirring.
  5. Cut the cabbage into strips, separating the hardest part. Add to the pot with the broth, the salt, the rice and the lentils. Stir to mix everything.
  6. Cover the pot and let it boil. Then lower the heat and let it cook for 45 to 60 minutes. You should try to correct the salt and make sure the stew is not left without water.

The stew will be ready when the rice and the lentils are cooked.

The original recipe suggests serving it with chopped apple, parsley or some yogurt.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s