cake, sweet
Feu un comentari

Pastís americà de carbassa / Pumpkin pie

credits 41

Aquest pastís és el resultat d’un repte. Una companya de feina ens va passar el llibre “Gateaux aux légumes” i ràpidament va sorgir el repte. Calia que cada una de nosaltres fes un dels pastissos que apareixien en el llibre i, sent la tardor, no podia fer una altra tria, estava decidit, faria el Pumpkin Pie.

He seguit la recepta al peu de la lletra, amb la salvetat que he fet la massa sense gluten. He substituït la farina de blat per Maizena i el resultat m’ha sorprés gratament. Us passo la recepta original i, ja ho sabeu, la versió gluten-free també té l’èxit assegurat.

Ingredients

Per a la massa

  • 220 g de farina
  • 70 g de sucre
  • 140 g de mantega
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de cafè de vainilla

Per al farciment

  • 400 g de carbassa cuita
  • 40 g de sucre
  • 2 0us
  • 80 ml de crema de llet
  • 1 cullerada sopera de suc de llimona
  • 4 cullerades de xarop d’auró
  • 1\2 culleradeta de vainilla
  • Canyella, nou moscada
  • Un pessic de sal

Elaboració

  1. Prepareu la massa. Barregeu la farina, el sucre i la mantega freda tallada a dauets, fins que sembli sorra.
  2. Afegiu l’ou i la vainilla.
  3. Amassaeu i estireu la massa fins a un gruix de 0,5 cm i folreu el motlle.
  4. Poseu un paper de forn i cobriu-lo amb llegums seques i fiqueu a la nevera durant 15 minuts. Preescalfeu el forn a 170º i coeu la massa durant 15 minuts.
  5. En treure-ho del forn pinteu la base de la massa amb ou batut i torneu a ficar al forn 5 minuts més. Amb aquest gest tant senzill aconseguim que la massa sigui més impermeable al farcit i per tant es mantingui més cruixent.
  6. Per a preparar el farcit, talleu la carbassa en daus i coue-la amb una mica d’aigua fins que estigui tendra.
  7. Escorrer i aixaféu amb una forquilla.
  8. Bateu els ous i el sucre fins que estigui ben integrat.
  9. Afegiu la carbassa, la crema líquida, el xarop d’auró, les espècies i la sal.
  10. Aboqueu el farcit a la massa i fiqueu al forn fins que estigui cuita.

Si us ha sobrat massa, podeu fer formes amb un tallador de galetes i, quan el pastís porti uns 15 minuts al forn, treieu-lo, poseu les formes de massa al pastís i torneu-lo al forn fins que estigui totalment cuit.

Si supereu la sorpresa que provoca el fet de fer un pastís amb carbassa descobrireu  un pastís molt suau i perfecte per fer un cafè o un te.

credits 42

Pumpkin pie

This pie is the result of a challenge. A collegue gave us the “Gateaux aux légumes” book and the challenge came up quickly. Every collegue has to cook one of the pies which appear on the book and, being autumn, I couldn’t have done any other choice, it was clear that I would do the Pumpkin Pie one.

I’ve followed the recipe, excepting the fact that I made the dough gluten free. I’ve replaced the wheat flour for corn flour and the result has been a pleasant surprise. I give you the original recipe and, you already now, the gluten free version is also a must.

Ingredients

For the dough

  • 220 g of flour
  • 70 g of sugar
  • 140 g of butter
  • 1 egg
  • 1 teaspoon of vanilla

For the filling

  • 400 g of bolied pumpkin
  • 40 g of sugar
  • 2 eggs
  • 80 ml of cream
  • 1 tablespoon of lemon juice
  • 4 tablespoon of maple syrup
  • 1/2 teaspoon of vanilla
  • Cinnamon, nutmeg
  • A pinch of salt

Preparation

  1. Prepare the dough. Mix the flour, the sugar and the butter, cold and previously diced, until it looks like sand.
  2. Add the egg and the vanilla.
  3. Then knead and stretch the dough until it is 0,5 cm thick and cover the mold.
  4. Put an oven paper and cover it with dried legumes and place it in the friedge for 15 minuts. Prehit the oven at 170º and bake the dough for 15 minuts.
  5. When you take the dough out of the oven paint it with beaten egg and bake it 5 more minuts. With that easy detail you will get a more impermeable dough for the filling and so it stays crunchy.
  6. To prepare the filling, dice th pumpkin and boil it until it become tender.
  7. Drain and crush with a fork.
  8. Beat the eggs and the sugar until it gets well integrated.
  9. Add the mashed pumpkin, the cream, the maple syrup, the spices and the pinch of salt.

Pour the filling in the dough and bake it until it is cooked. If you have some dough left, you can make some figures with a cookie cutter and, when the cake has been in the oven for 15 minuts more or less, you can place the figures on the top and bake it unti it’s done.

If you can overcome the feeling of cooking a pumpkin cake, you will find out a soft and perfect pie for eating with a coffe or a tea cup.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s