Brioches, sweet
Feu un comentari

Rollets suecs de canyella / Swedish cinnamon rolls

Aquesta és l’enèsima versió de la clàssica recepta sueca dels Kanelbullar. És la que ens varen ensenyar en el curs “Iniciació a la pastisseria nòrdica”, organitzat per l’Institut Nòrdic i realitzat a La Gourmet Factory. Gaudiu-la!

Ingredients

Per la massa

  • 450 g de farina de força
  • 25 g de llevat fresc
  • 75 g de mantega
  • 0’25 l de llet
  • 50 g de sucre
  • Un pessic de sal
  • Un pessic de cardamom en pols

Pel farcit

  • 75 g de mantega
  • 50 g de sucre
  • 1 cs de canyella

Elaboració

  1. Desfeu la mantega i escalfeu la llet a temperatura ambient, a uns 37º.
  2. Disminuïu el llevat fresc en la llet amb la mantega.
  3. Afegiu el sucre i el cardamom a la barreja i deixeu-ho reposar uns 3 o 4 minuts.
  4. A continuació, incorporeu la farina i amasseu fins que la barreja sigui homogènia i deixeu-la reposar uns 30 minuts amb un drap net i sec a sobre.
  5. Mentrestant podem anar fent el farcit. Barregeu la mantega a temperatura ambient amb el sucre i la canyella.
  6. Preescalfeu el forn entre 200 i 250 graus.
  7. Estireu i treballeu la massa amb les mans i, un cop que estigui ferma, la treballeu amb el rodet fins a aconseguir un rectangle de 30 x 40 cm aproximadament.
  8. Poseu la barreja de mantega i canyella i escampeu-la. Enrotlleu la massa pel costat més llarg.
  9. A continuació talleu rotlles de 3 cm d’ample aproximadament. Cal deixar-los reposar un altre cop durant uns 30 minuts sota el drap.
  10. Un cop els rotlles hagin pujat, pinteu-los amb un ou batut i, si voleu, poseu-los sucre en perles per sobre.
  11. Fiqueu-los al forn durant 8 minuts, més o menys depenent del forn, fins que quedin daurats.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s