sweet, tart
Feu un comentari

Tarta de peres caramelitzades, de Delicious Stories / Caramelized pear tart, from Delicious Stories

Menys dolça del que pugui semblar, aquesta tarta de peres és de les que m’agraden, una masa, una mica de pols d’ametlla i fruita. En tenim afició, fem la de prunes i la de persimon, més senzilles encara ja que no caramelitzem la fruita, però hi posem una frangipane lleugera entre la fruita i massa, com en el cas de la tarta Bourdaloue.

La d’avui és una recepta de l’Elena i utilitza peres, però admet molt bé la  poma. A casa vàrem fer una versió amb pomes, per a qui no li agraden les peres, les petites tarteletes rodones, la foto de sota, amb pomes royal gala.

Respecte de la recepta de l’Elena, que són de les que sempre surten perfectes, vaig fer algunes petites variacions, vaig substituir la mantega per 100 g de margarina i a més del pes de la farina hi vaig afegir 30 g de pols d’atmella a la masa. La textura de la margarina tendeix a fer masses excessivament humides i de difícil manipulació, per contrarestar, hi poso la pols d’ametlla.

La propera la farem doblant els ingredients i en un motlle més gran, la tarta no va arribar al segon cafè.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s